Skip to content
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • congres@ibsteam.cat
  • Carrer de Felicià Fuster, 2
Logo
  • Inici
  • Programa
  • Materials
  • Conclusions
1-Col·laboració entre docents. GEG SPAIN
2-Aula digital interactiva. I ara què? SMART
3-Inclusió i accessibilitat. ICONO
4-eXeLearning
5-Aparell digestiu Ozobot. TIBOT
6-Dinàmiques desendollades. COMPLUBOT
7-Digicraft. Fundación Vodafone
8-Robòtica per a secundària mBot 2. ROBOTIX
1-Col·laboració entre docents. GEG SPAIN

Equips docents: 

Organització eficaç amb les eines de l’ecosistema de Google Workspace

Balbino Fernández Revuelta

En aquest taller s’ha treballat amb les diferents eines i estratègies que podem emprar gràcies al compte de Google for Education per potenciar la col·laboració dins dels equips docents, i s’ha posat al corrent de les últimes novetats que hi ha hagut pel que fa als Spaces, Meet, Calendar, etc.

Amb això s’ha vist com Google Workspace posa a la nostra disposició tot el necessari per facilitar, simplificar o fins i tot automatitzar moltes tasques, contribuint a alliberar tot el potencial del nostre claustre.

Aquest taller es pot relacionar directament amb les competències necessàries per a desenvolupar l’Àrea 1 del Marc de Competència Digital Docent.

 

Enllaç a la presentació

2-Aula digital interactiva. I ara què? SMART

RESUM taller “Aules digitals interactives. I ara què?”

José Luis Castaño (SMART – Latam & Ibèria)

 

En aquest taller, José Luis Castaño, consultor educatiu de la companyia SMART, ens va guiar en un viatge per les noves aules digitals interactives, on la conjunció de maquinari, programari i l’ús de determinades pedagogies que pivoten sobre l’alumnat poden contribuir a oferir un nou paradigma dins l’aula, on la interactivitat, la inclusió i l’autoregulació de l’alumnat siguin al centre. Ens trobam en un moment en què, gràcies al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE, la Conselleria d’Educació té en marxa un pla per transformar digitalment els centres educatius, dotant més de 5000 aules amb panells digitals interactius de darrera generació. Castaño acostà els docents a allò que poden aportar aquestes aules digitals interactives a la nostra tasca docent. De quina manera poden transformar les dinàmiques d’aula ?

 
3-Inclusió i accessibilitat. ICONO

El taller el va impartir en Juan Luis Real, cap d’operacions d’ICONO  a la península, que compta amb una àmplia experiència en la implementació de la tecnologia a l’aula, i la utilització de metodologies actives i tecnologies exponencials. En Juan Luis, docent amb àmplia experiència STEAM ens ve a parlar i mostrar, les diferents eines que ofereix Microsoft en temes d’inclusió i accessibilitat a l’aula. Cal destacar les grans possibilitats que ofereix l’eina “lector immersiu” de Microsoft, que és una eina gratuïta, integrada a Word, OneNote, Outlook, Office Lens, Microsoft Teams, Forms, Flipgrid, Minecraft Education Edition i el navegador Edge, que implementa tècniques d’eficàcia provada per millorar la lectura i l’escriptura de persones, independentment de la seva edat o capacitat. En aquest sentit, l’alumnat amb alguna necessitat específica de suport educatiu (com ara, per exemple, dislèxies o discalcúlies) o l’alumnat amb necessitats educatives especials (com ara alumnat amb problemes d’audició) poden beneficiar-se de recursos molt interessants.
A més, vàrem tenir el plaer de poder comptar amb na María Comín Mayordomo, responsable Educació Preuniversitària Pública i Privada de Microsoft ens acompanyes.

4-eXeLearning

Cristina Valdera, que té una àmplia experiència com a professora en Instituts d’Educació Secundària, és directora en CeDeC, un organisme que depèn del Ministerio de Educación y Formación Profesional a través de l’INTEF i de la Consejería de Educación de la Junta de Extremadura.

Les seves principals línies de feina són:

– El disseny, creació i difusió de Recursos Educatius Oberts del Proyecto EDIA.

– L’impuls de xarxes de docents.

– I la coordinació del desenvolupament de l’eina d’autor eXeLearing.

En el seu taller ens vàrem endinsar en el món dels REO (Recursos Educatius Oberts) i de l’eina eXeLearning, un programa lliure i obert per crear continguts educatius.

CEDEC (Centro Nacional de Desarrollo Curricular en Sistemas no Propietarios)

INTEF (Instituto Nacional de Tecnologías Educativas y Formación del Profesorado)

El taller ens va obrir el ventall de possibilitats que ens ofereixen als docents els recursos educatius en obert (REO) . Materials , enllaços i recursos que de segur podrem aprofitar a l’aula i compartir amb el claustre.

Enllaç a la presentació

5-Aparell digestiu Ozobot. TIBOT

El robot educatiu Ozobot és un minúscul robot del tipus “seguidor de línies”, amb una aprença simple però amb possibilitats educatives que van molt més enllà de les primeres impressions. Una eina per treballar a tota la primària de manera pràctica i divertida. A aquest taller es veu un exemple d’integració curricular.

 

El taller ha anat a càrrec de:

María Gutiérrez-Segú, Responsable de formació a professorat en TIBOT. Llicenciada en biologia, professora de secundària, formació Montessori i especialista en CNV (comunicació no violenta) i gestió emocional.

Elena López de Arroyabe, Responsable de desenvolupament de TIBOT, especialista en integració curricular.

Enginyera tècnica en topografia, professora d’ infantil, formadora de professorat i responsable de comunicació i màrqueting.

Joseba Mouriz, Director gerent de TIBOT

Enginyer industrial, formador certificat de Lego Educació i fundador de TIBOT.

6-Dinàmiques desendollades. COMPLUBOT

Dinàmiques desendollades (Complubot)

 

Taller pràctic on vàrem treballar el pensament computacional sense dispositius electrònics. Es va explicar el processament de la informació del robot BeeBot i True True per tal de poder fer tasques de programació sense utilitzar els dispositius. A través de targetes de moviments els participants han pogut posar-se a la pell dels robots i executar les instruccions que altres companys/es els hi han donat.

 

7-Digicraft. Fundación Vodafone

DigiCraft és un programa educatiu, de la Fundación Vodafone España, que combina el món digital amb el de les manualitats. Té com a objectiu formar infants d’entre 6 i 12 anys en les competències digitals d’una manera diferent i divertida.  Si no formes part d’un centre adscrit a aquest programa, no pateixis! DigiCraft ofereix un ventall d’activitats obertes al públic en general (https://digicraft.fundacionvodafone.es/). Una d’aquestes activitats és dissenyar un holograma i els participants al taller varen tenir l’oportunitat de crear-ne un amb una tauleta. Varen transformar una imatge en holograma, és a dir, li varen donar tres dimensions.  A més, varen viure de primera mà una de les activitats estrella d’aquest programa: la recollida de tomàquets. En aquesta activitat, els participants construïren un comandament amb una placa Makey-makey. Després, havien d’esbrinar quina funció tenia cada botó i enganxar els blocs de programació corresponents a cada un. Finalment, varen jugar de manera col·laborativa al videojoc. Qui va aconseguir recol·lectar més tomàquets?

8-Robòtica per a secundària mBot 2. ROBOTIX

Talleristes de l’empresa ROBOTIX

Al taller es va presentar el robot per a secundària mBot 2 , van fer l’explicació del seu entorn de programació per blocs i durant la sessió es van anar proposant diferents reptes (moviments endavant i endarrere, girs ) Pràctiques amb els sensors (IR) d’infrarojos i amb el sensor d’ultrasons

  • Conclusions EduDigIB
  • IBSTEAM | #EduDigIB
  • Inauguració EduDigIB
  • Informació d’interés
  • Inscripció
  • Materials EduDigIB
  • Ponencies
  • Ponents
  • Programa

Copyright ©2023 EduDigIB . All rights reserved. Powered by WordPress & Designed by Bizberg Themes